Echo

Echoscopie
Echo’s tijdens de zwangerschap krijg je in ons eigen echo centrum de Schoot bij onze ervaren echoscopisten, die gebruikmaken van de nieuwste apparatuur. Heb je behoefte aan meer? Geen probleem. Het is altijd mogelijk om extra echo’s of een pretecho (in 3D en 4D) te laten maken of vaker naar het hartje te komen luisteren.
Redenen
E

r zijn verschillende redenen om een echo tijdens de zwangerschap te laten maken, dat kan een medische echo zijn maar ook op eigen verzoek. In het eerste trimester kan je bijvoorbeeld met een vroege echo rond 7-8 weken zwangerschap bekijken of het hartje klopt. Er wordt dan meteen gekeken of de zwangerschap zich op de goede plek bevindt (in de baarmoeder) en er sprake is van een twee- of meerling.

Echo laten maken? Onze ervaren echoscopisten verzorgen dit graag voor je.
Vergoeding
T

ijdens de zwangerschap worden er twee echo’s standaard vergoed door je basiszorgverzekering. Daarnaast kan er een reden ontstaan waardoor een extra echo wordt gedaan om bijvoorbeeld de groei of de ligging te controleren. Wil je zelf graag extra echo’s, dat mag altijd.

Standaard echo’s tijdens de zwangerschap:

  • 10 – 12 weken; de termijnecho
  • 18 – 22 weken; structureel echoscopisch onderzoek, de “20 weken echo”

Een echo op verzoek mag je op elk moment van de zwangerschap plannen. Soms kan het je een extra gevoel van zekerheid geven in het begin van je zwangerschap. Wanneer je eerder een miskraam hebt gehad kan je een vroege echo laten maken. (vitaliteitsecho). De verloskundige zorgt dan voor een verwijzing en deze echo wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Wanneer je nieuwsgierig bent naar het geslacht dan kan je geslachtsbepaling laten doen. Dit kan bij ons vanaf 16 weken zwangerschap. Ook voor de mooiste 3D 4D HD live pret echo’s kan je bij ons terecht. Echo’s op verzoek worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Zie www.de-schoot.nl voor de mogelijkheden en de tarieven.

Zorgaanbod
Bekijk ons zorgaanbod.
Praktijk
Bekijk hier onze praktijk.
Team
Ontdek ons team
NIEUWS