Nieuws

charles-deluvio-456802-unsplash

19 aug: Record

Het is maandag 26 februari 2018 en de Olympische Spelen zijn weer voorbij. Wel zo rustig. Ook als verloskundige is het lastig te combineren, Olympische Spelen kijken en werken.

Kraamtijd_02

02 mrt: Bevalling Jorinde

Donderdagavond, het is 19:30u als de diensttelefoon gaat… wat is dit tijdstip toch altijd weer een cadeautje in de dienst. Gezellig met de kinderen eten, naar bed brengen met een verhaaltje en dat daarna de telefoon pas gaat. 
Waar cliënten nog wel eens vragen waar wij op de praktijk slapen leg ik altijd uit dat wanneer de telefoon niet gaat, wij gewoon thuis zijn. En als de telefoon gaat….. dan moeten wij soms binnen 3 minuten in de auto zitten en op pad.

Kraamtijd_01

22 feb: Bevalling Suzan

Het is half 5 ‘s middags, over een half uur ga ik de dienst in. Ik kijk alvast in ons cliëntensysteem wat er afgelopen dienst gebeurd is, en omdat ik altijd te nieuwsgierig ben om alvast te zien of er nog iemand bevallen is. Dan zie ik dat Suzan op dit moment weeën heeft en nu op 4 centimeter ontsluiting zit. Mijn collega Nienke is nog bij haar en omdat dit hun derde kindje is, verwacht ik zo dat Nienke even belt om te vragen of ik haar kant op kom om het van haar over te nemen.