023 532 0434

WIJ ZIJN BOLWERK

Bolwerk is een begrip in Haarlem. De levendige praktijk is al meer dan 70 jaar gevestigd op het Staten Bolwerk dichtbij Station Haarlem CS. Voor ons betekent verloskunde: ‘persoonlijke zorg’ met aandacht voor jullie wensen waarbij veiligheid en goede medische zorg voorop staan.

NATUURLIJKE GEBOORTEZORG

In onze praktijk kijken we naast het lichamelijke proces van zwangerschap en geboorte ook naar wat dit emotioneel voor jou, je partner en het kind betekent. Want naast de geboorte van jullie kind worden jullie ook als ouders ‘geboren’. Ieder kind is uniek en gaat zijn of haar eigen weg bewandelen in dit leven. Om deze weg zo goed mogelijk te beginnen, hechten wij veel waarde aan de ‘eigen wijze’ waarop dit pad gelopen wordt.

Om de juiste zorg voor jullie en het kind te bieden, nemen wij jullie gedachten en gevoelens over wat voor jullie belangrijk is als uitgangspunt. Samen geven we invulling aan de zorg en scheppen we optimale voorwaarden door goed te luisteren en aan te voelen wat bij jullie past.

Het is belangrijk om ieder kind op zijn eigen wijze kennis te laten maken met de wereld.

Tijdens de geboorte maakt een kind een enorme verandering mee. Samen met (‘Natuurlijke’) kraamzorg kijken we hoe we deze overgang zo goed en passend mogelijk, vanuit vertrouwen, kunnen begeleiden en ondersteunen.

Kwaliteit

Bolwerk werkt samen met verschillende organisaties om een optimale kwaliteit te kunnen bieden. Tevens hebben wij een Verloskundig Onderzoek Centrum “de Schoot”. Hier verrichten wij echografische onderzoeken waarvan de kwaliteit regelmatig wordt getest door het Amsterdam UMC.