Team Bolwerk

Marja Brakman
M

arja Brakman, verloskundige sinds 1979, in Haarlem inmiddels 38 jaar werkzaam. “Inmiddels zie ik al een geruime tijd een tweede generatie ouder worden”. Veel “muggen” blijven in onze mooie stad wonen. Het is een bijzondere ervaring: werken met ( aanstaande) moeders en vaders die ik zelf geboren heb zien worden. Het verloskundige systeem in Nederland is uniek. Ouders hebben, als de zwangerschap goed verloopt, de keuzevrijheid zelf de plek te kiezen waar hun kind geboren gaat worden. Maar waar en hoe dan ook, het meest fascinerende aspect van mijn vak vind ik de kracht die vrouwen tijdens de zwangerschap en geboorte laten zien. Iedere geboorte is uniek en het blijft heel bijzonder om daar bij te mogen zijn. Naast mijn werk op het Bolwerk ben ik ook echoscopist en versiekundige (een deskundige die aan het eind van de zwangerschap een kind in de juiste ligging probeert te draaien). Ik heb twee volwassen dochters en vorig jaar is mijn eerste kleinkind geboren.

Nienke Anker
N

ienke Anker, ik ben als verloskundige werkzaam sinds 1998. Elke keer als ik aan het werk ervaar ik de verwondering, hoe bijzonder het is om dit mee te mogen maken. Hoe vaak ben je zwanger, draag en baar je je eigen kind? Dat vraagt om aandacht, medische controle maar ook en een luistert oor om te weten wat aanstaande ouders ervaren, doormaken en waar behoefte aan is. Verloskunde is voor mij een ambacht. Ik blijf leren door de verscheidenheid aan mensen en het verloop van hun zwangerschap, bevalling en geboorte van een nieuw mens.Naast de Academie voor Verloskunde heb ik ook een master Verloskunde afgerond. Ik ben actief als bestuurslid in diverse organisaties die zich richten op de organisatie van zorg rondom zwangerschap en geboorte. Ik doe het kinderwensspreekuur en anticonceptiespreekuur in de praktijk en ik maak gebruik van de cursus Coaching en Verloskunde die ik gevolgd heb bij Amethist. Ik heb twee prachtige kinderen van 6 en 9 jaar oud.”

Joyce Headley-Janse
J

oyce Headley-Janse, verloskundige sinds 2009. “Ik ben in 1983 geboren bij deze praktijk met hulp van mijn huidige collega Marja. In 2009 studeerde ik af in Amsterdam. Vanaf dat moment ben ik gaan waarnemen voor het Bolwerk en nooit meer weggegaan. Toen ik in 2011 deel uitmaakte van het vaste team van verloskundigen, voelde dat voor mij als thuiskomen. Het begeleiden van zwangeren, aanstaande vaders, broers en zussen voelt voor mij niet als werk, maar een eer om bij deze speciale gebeurtenis aanwezig te mogen zijn. Het blijft fascinerend hoe het lichaam alles bedacht heeft en hoe sterk vrouwen zijn. In 2012 heb ik de opleiding lactatiekunde succesvol afgerond en ben ik lactatiekundige. In de praktijk zet ik ook deze kennis en kunde in bij vragen en problemen op het gebied van borstvoeding. In 2013 en 2016 ben ik zelf ook moeder geworden van twee heerlijke zoons.”

Wieneke Stavenuiter
M

tekst volgt nog….

Assistentes Inge & Tessa

Neem contact met ons op


Hoe kunnen we helpen?


NIEUWS