023 532 0434

WIJ ZIJN VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK BOLWERK

In de zwangerschap zal je ons hele team ontmoeten. Je weet immers nooit wie er dienst heeft als je bevalling begint. Hieronder stellen wij ons kort aan je voor.

Marja Brakman

Marja Brakman, verloskundige sinds 1979, in Haarlem bij het Bolwerk al 40 jaar werkzaam. “Inmiddels zie ik al een geruime tijd een tweede generatie ouder worden”. Veel “muggen” blijven in onze mooie stad wonen. Het is een bijzondere ervaring: werken met (aanstaande) moeders en vaders die ik zelf geboren heb zien worden. Het verloskundige systeem in Nederland is uniek. Ouders hebben, als de zwangerschap goed verloopt, de keuzevrijheid zelf de plek te kiezen waar hun kind geboren gaat worden. Maar waar en hoe dan ook, het meest fascinerende aspect van mijn vak vind ik de kracht die vrouwen tijdens de zwangerschap en geboorte laten zien. Iedere geboorte is uniek en het blijft heel bijzonder om daar bij te mogen zijn. Naast mijn werk op het Bolwerk ben ik ook echoscopist en versiekundige (een deskundige die aan het eind van de zwangerschap een kind in de juiste ligging probeert te draaien). Ik heb twee volwassen dochters en in 2017 is mijn eerste kleinkind geboren.

Big-nummer: 49020245303

Na ruim 40 jaar nog steeds een prachtig vak

JOYCE HEADLEY

Joyce Headley-Janse, verloskundige sinds 2009. “Ik ben geboren in 1983 bij deze praktijk met hulp van mijn huidige collega Marja. In 2009 studeerde ik af in Amsterdam. Vanaf dat moment ben ik gaan waarnemen voor het Bolwerk en nooit meer weggegaan. Toen ik in 2011 deel uitmaakte van het vaste team van verloskundigen, voelde dat voor mij als thuiskomen. Het begeleiden van zwangeren, aanstaande vaders, broers en zussen voelt voor mij niet als werk, maar een eer om bij deze speciale gebeurtenis aanwezig te mogen zijn. Het blijft fascinerend hoe het lichaam alles bedacht heeft en hoe sterk vrouwen zijn. In 2012 heb ik de opleiding lactatiekunde succesvol afgerond en ben ik lactatiekundige. In de praktijk zet ik ook deze kennis en kunde in bij vragen en problemen op het gebied van borstvoeding. In 2013 en 2016 ben ik zelf ook moeder geworden van twee heerlijke zoons.”

Big-nummer: 19911561103

Ik ben op mijn werk geboren

Nienke Anker

Elke keer als ik aan het werk ben ervaar ik de verwondering, hoe bijzonder het is om dit mee te mogen maken. Hoe vaak ben je zwanger, draag en baar je je eigen kind? Dat vraagt om aandacht, medische controle maar ook en een luisterend oor om te weten wat aanstaande ouders ervaren, doormaken en waar behoefte aan is. Verloskunde is voor mij een ambacht. Ik blijf leren door de verscheidenheid aan mensen en het verloop van hun zwangerschap, bevalling en geboorte van een nieuw mens. Naast de Academie voor Verloskunde heb ik ook een master Verloskunde afgerond. Ik ben actief als bestuurslid in diverse organisaties die zich richten op de organisatie van zorg rondom zwangerschap en geboorte. Ik doe het kinderwensspreekuur en anticonceptiespreekuur in de praktijk en ik maak gebruik van de cursus Coaching en Verloskunde die ik gevolgd heb bij Amethist. Ik heb twee prachtige kinderen van 7 en 11 jaar oud.”

Big-nummer: 89048786003 

Ik ben als verloskundige werkzaam sinds 1998.

Wieneke Stavenuiter

Ik ben in Haarlem geboren en opgegroeid, maar na mijn afstuderen naar Den Haag verhuisd om daar bij een leuke praktijk te gaan werken. Daar heb ik het erg naar mijn zin gehad, maar na 5 jaar en de geboorte van onze zoon hebben wij besloten weer dichter bij onze familie en vrienden te gaan wonen. Ik hoopte altijd al op een plekje bij het Bolwerk en gelukkig ben ik deel uit gaan maken van dit fijne team. Sinds begin 2019 werk ik fulltime bij het Bolwerk. Ik geniet enorm van het vak, het is zo´n mooi beroep! Ik vind het heel speciaal om de reis door de zwangerschap naar de geboorte van een kindje toe van zo dichtbij te kunnen volgen en daar iets in te kunnen betekenen. Geen zwangerschap of bevalling is hetzelfde waardoor het werk altijd bijzonder en uitdagend blijft. Hoe het verloop ook is, ik doe er altijd alles aan om er voor iedereen de best mogelijke ervaring van te maken. Naast het werk als verloskundige ben ik ook echoscopist en moeder van 2 hele leuke kindjes.

Big-nummer: 89915969503

Mooi om bij deze unieke gebeurtenis aanwezig te mogen zijn!

ASSISTENTES INGE & TESSA

Inge en Tessa zijn onze fijne assistentes. Jullie kunnen deze fijne dames tegenkomen in de ochtenden op de praktijk. Inge werkt op ma-woe-do en Tessa werkt op de vrijdagochtend. (een foto van onze beide assistentes volgt nog 😉