023 532 0434

WIJ ZIJN VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK BOLWERK

In de zwangerschap zal je ons hele team ontmoeten. Je weet immers nooit wie er dienst heeft als je bevalling begint. Hieronder stellen wij ons kort aan je voor.

Marja Brakman

Marja Brakman, verloskundige sinds 1979, in Haarlem bij het Bolwerk al 42 jaar werkzaam. “Inmiddels zie ik al een geruime tijd een tweede generatie ouders worden”. Veel “muggen” blijven in onze mooie stad wonen. Het is een bijzondere ervaring: werken met (aanstaande) moeders en vaders die ik zelf geboren heb zien worden. Het verloskundige systeem in Nederland is uniek. Ouders hebben, als de zwangerschap goed verloopt, de keuzevrijheid zelf de plek te kiezen waar hun kind geboren gaat worden. Maar waar en hoe dan ook, het meest fascinerende aspect van mijn vak vind ik de kracht die vrouwen tijdens de zwangerschap en geboorte laten zien. Iedere geboorte is uniek en het blijft heel bijzonder om daar bij te mogen zijn. Naast mijn werk op het Bolwerk ben ik ook echoscopist en versiekundige (een deskundige die aan het eind van de zwangerschap een kind in de juiste ligging probeert te draaien). Ik heb twee volwassen dochters en in 2017 is mijn eerste kleinkind geboren.

Big-nummer: 49020245303

Na ruim 42 jaar nog steeds een prachtig vak

Joyce Headley

Joyce Headley-Janse, verloskundige sinds 2009. “Ik ben geboren in 1983 bij deze praktijk met hulp van mijn huidige collega Marja. In 2009 studeerde ik af aan de Verloskunde Academie te Amsterdam. Vanaf dat moment ben ik gaan waarnemen voor het Bolwerk en nooit meer weggegaan. Toen ik in 2011 deel uitmaakte van het vaste team van verloskundigen, voelde dat voor mij als thuiskomen. Het begeleiden van zwangeren, aanstaande vaders, broers & zussen voelt voor mij niet als werk, maar een eer om bij deze speciale gebeurtenis aanwezig te mogen zijn. Het blijft fascinerend hoe het lichaam alles bedacht heeft en hoe sterk en flexibel vrouwen zijn. In 2012 heb ik de opleiding lactatiekunde succesvol afgerond en ben ik lactatiekundige. In de praktijk zet ik ook deze kennis en kunde in bij vragen en problemen op het gebied van borstvoeding. In 2013 en 2016 ben ik zelf ook moeder geworden van twee heerlijke zoons James & George.”

Big-nummer: 19911561103

Ik ben op mijn werk geboren!

Nienke Anker

Elke keer als ik aan het werk ben ervaar ik de verwondering, hoe bijzonder het is om dit mee te mogen maken. Hoe vaak ben je zwanger, draag en baar je je eigen kind? Dat vraagt om aandacht, medische controle maar ook en een luisterend oor om te weten wat aanstaande ouders ervaren, doormaken en waar behoefte aan is. Verloskunde is voor mij een ambacht. Ik blijf leren door de verscheidenheid aan mensen en het verloop van hun zwangerschap, bevalling en geboorte van een nieuw mens. Naast de Academie voor Verloskunde heb ik ook een master Verloskunde afgerond. Ik ben actief als bestuurslid in diverse organisaties die zich richten op de organisatie van zorg rondom zwangerschap en geboorte. Ik doe het kinderwensspreekuur en anticonceptiespreekuur in de praktijk en ik maak gebruik van de cursus Coaching en Verloskunde die ik gevolgd heb bij Amethist. Ik heb twee prachtige kinderen van 7 en 11 jaar oud.”

Big-nummer: 89048786003 

Ik ben als verloskundige werkzaam sinds 1998.

Sophie Bouwes

Sophie is in Amsterdam opgeleid als verloskundige en heeft veel ervaring opgedaan in de Haarlemse verloskundigenpraktijken. Sophie woont in hartje Haarlem en zingt de sterren van de Haarlemse hemel met haar prachtige stem.

Big-nummer: 49924577503 

Ik vind het elke keer weer ontroerend dat ik mag bijdragen aan één van de bijzonderste, kwetsbaarste en mooiste momenten uit iemands leven.

Assistentes Inge & Tessa

Wij kunnen (bijna) niet werken zonder onze fijne assistentes Inge & Tessa. Inge is doktersassistente maar werkt al vanaf 2009 bij het Bolwerk en werkt op ma-wo-do de ochtenden. Tessa is begin 2019 bij ons gestart en werkt op vrijdagochtend. De vakanties vangen deze dames met elkaar op dus u kunt ze ook op andere dagen tegenkomen. Heb je een vraag en bel je ons op de praktijk? Dan is de kans groot dat je eens van deze dames aan de lijn krijgt.