023 532 0434

Het is maandag 26 februari 2018 en de Olympische Spelen zijn weer voorbij. Wel zo rustig. Ook als verloskundige is het lastig te combineren, Olympische Spelen kijken en werken. Afgelopen weken soms verlangd naar een goede griep of nog beter zwangerschapsverlof! Ik hou van adrenaline, ik hou van schaatsen en kan wegsmelten bij die billen boven de blokjes (Suzanne), de hoeken van knieën, enkels en bekken (Kjeld Nuis o.a.) en openingen, ronde tijden, records (Jorien ter Mors). Een bevalling is niet makkelijk en gaat lang niet altijd perfect, maar de ouders zijn toffe gasten en die barende moeder doet niet onder voor Kjeld Nuis of welke andere Olympische held, ze verdient haar gewicht in goud. Ik had geen griep en geen verlof. Af en toe gesmokkeld met de werktijden, stream stond aan, voor een glimp in de pauzes. Bij ‘onze’ laatste gouden plak heb ik de mensen uit de wachtkamer ook maar uitgenodigd om mee te genieten in de spreekkamer. De 1000m van Kjeld Nuis, een toffe gast, makkelijk ging het niet, niet perfect, maar wel sprakeloos mooi, net die fractie van 0,04 sec maakt het goud. En hoe fijn is het om te werken. Alles wat ik hierboven beschrijf komt ook terug in ons vak, we maken het dagelijks mee. De geboorte van een nieuw mens blijft sprakeloos mooi. Een bevalling is niet makkelijk en gaat lang niet altijd perfect, maar de ouders zijn toffe gasten en die barende moeder doet niet onder voor Kjeld Nuis of welke andere Olympische held, ze verdient haar gewicht in goud. Enkel die tijd, die klok, dat is nou net dat waar we het niet over moeten hebben met bevallen. Een factor die je echt niet in de hand hebt.

Stiekem heb ik wel een record staan voor een bevalling. Vraag niet hoe maar het kan, het kan echt heel snel.
Feline wil heel graag van haar tweede kind bevallen, ze heeft veel voorww in de nacht en omdat de 42ste week in zicht is, is ze er wel klaar mee. In overleg met elkaar, Art haar man, oudste dochter opgehaald door oma, kom ik langs. Bij onderzoek blijkt dat er 2-3 cm ontsluiting is en er is nu ruimte en tijd om de vliezen te breken in de hoop dat het daarop doorzet.

Go to the start…ready………….go!

18.20 ik breek de vliezen…. helder vruchtwater……
18.30 wat krampen op naar een warme douche…….
18.45 heftige ww onder de douche vandaan en naar het bed…….
18.50 persdrang, start persen……
18.54 meisje geboren!!!!
34 min!!! Record!!

Heerlijk, dank je wel, wat een kick en wat fijn om die adrenaline weer te mogen voelen in al mijn aderen. Baren en werken is voor mij topsport!